logo
Steenhuizen Keukens | Onderhoud
18
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Onderhoud

Handige tips voor keukenonderhoud

U wilt zo lang mogelijk van uw keuken genieten. Het goed onderhouden van uw keuken kan de levensduur met een flink aantal jaren verlengen en is vrij eenvoudig. Daarnaast is de keuken de plek waar u uw eten bereidt, het is daarom belangrijk dat de keuken hygiënisch en schoon is.

Steenhuizen Keuken geeft u graag een aantal tips voor het onderhoud aan onze keukens. Wij hopen dat u door het lezen en opvolgen van deze informatie nog langer kunt genieten van uw keuken.

Keukenbladen

Het materiaal van de toekomst, dit materiaal is namelijk onderhoudsvrij. Keramiek is Krasbestendig, Hittebestendig en Vlekbestendig, en bovendien niet poreus. Ideaal voor de moderne consument vanwege de strakke afwerking en uitstraling van het materiaal. Volgens TNO rapporten is keramiek een van de meest gebruiksvriendelijke werkbladen.

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Kunststof oppervlakken behoeven weinig onderhoud. Bij werkbladen volstaat het regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen. Sterke vervuiling, bijvoorbeeld langere inwerking van thee, koffie en wijn, voorweken met een onverdund afwasmiddel. Incidenteel kan een chloor bleekmiddel worden toegepast.

Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus of benzine. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn. Altijd schoonmaken en naspoelen met warm water. Deze middelen absoluut niet gebruiken op ABS randen. Nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken.

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet aaleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.

Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is doorgaans genoeg. Voor sterkere vervuiling kunt u bijvoorbeeld rode Glassex gebruiken. Omdat graniet niet waterdicht is zult u het blad overigens nog regelmatig moeten impregneren.

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen, want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is en de pigmenten kleuren de bladen in een scala van tinten.

Afnemen met wat allesreiniger is vaak voldoende. Bij sterke vervuiling kunt u het blad behandelen met blauwe Glassex of een niet agressief, vloeibaar schuurmiddel.